Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Új eszközökön dolgozik a GE Hungary

2013.04.11. 11:50

A GE Hungary bejelentette, hogy radiológiai képalkotó berendezések és szoftverek fejlesztésén, valamint új világítástechnikai megoldásokon dolgoznak. Az idén szeptemberben záruló programot 1,388 milliárd forinttal támogatja a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap.

A projekt keretében a GE orvosdiagnosztikai üzletága három területen folytat kutatásokat. Az egyik egy újszerű szoftverfejlesztés hordozható kézi, okostelefon méretű ultrahang berendezéshez. A fejlesztés célja, hogy a kis képernyős diagnosztikai képalkotó eszközök is nagy navigációs pontossággal működjenek. A másik terület a képi információ alapján navigáló, beavatkozást igénylő radiológiai műveleteket támogató új szoftverek kutatása és fejlesztése, amely a katéteres módszerrel végzett érsebészeti beavatkozások átláthatóságát, a navigáció pontosságának jelentős növelését célozza meg.

A harmadik kutatási terület a radiológiai és általános klinikai folyamatok szoftveres támogatása a hatékony képfeldolgozás és megjelenítés területén. A daganatos megbetegedések diagnosztizálása és kezelése során a radiológusoknak hatalmas mennyiségű adatot kell átlátniuk és objektív mérőszámok alapján diagnosztikai döntéseket hozniuk. Ezt segíti a képfeldolgozáson alapuló diagnosztika és a sugárterápiás tervezés végrehajtását támogató szoftveres prototípus fejlesztése. A cég a világítástechnikai termékek kutatásával és fejlesztésével is foglalkozik. A GE fényforrás üzletága a termékek energiahatékonyságának növelését, a környezetkárosító anyagok kiváltását, az élettartam növelését, valamint a vizuális komfort fokozását tűzte ki célul.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!