Gerzson
-3 °C
3 °C

Az Androidok 45 százaléka Jelly Bean

2013.09.05. 10:18

A KitKat nevű Android bemutatója után a Google közzétette a különböző változatok elterjedtségét. A Jelly Bean tovább növelte előnyét a többivel szemben, a készülékek 45,1 százalékán már ez van.

A szám mindkét Jelly Bean verzióra vonatkozik, tehát az Android 4.1.x és 4.2.x rendszerekre is. A növekedés nem volt nagy, egy hónappal ezelőtt 40,5 százalék volt.

Az Ice Cream Sandwich 22,5 százalékról 21,7 százalékra csökkent, a Honeycomb alig 0,1 százalékot tud felmutatni, a Froyo aránya a készülékeken belül pedig gyakorlatilag változatlan maradt, 2,4 százalékra csökkent 2,5 százalékról.

A Gingerbread még mindig tartja magát, a készülékek 30,7 százalékán ez fut. A Gingerbread nagyon népszerű operációs rendszer, a több mint egy éves Jelly Beannek csak idén júliusban sikerült megelőznie a két és fél éves Gingerbreadet a ranglistán.

A tegnap bejelentett KitKatről nincsen egyéb hír, nem tudni, milyen lesz a rendszer és azt sem, hogy mikor mutatják be. Valószínűleg elég kifutást kell hagyni a Jelly Beannek, hogy elérje az ötven százalékot.