Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pert nyert a Twitter Törökországban

2014.03.31. 10:14

A török bíróság úgy döntött, hogy a Twitter betiltása sérti a szólásszabadságot. A bíróság szerint alkotmányos védelem alatt áll a vélemények és gondolatok szabad terjesztése, mindenkinek joga van olyan módon megjeleníteni véleményét, ahogy azt jónak látja.

Éppen emiatt nem cenzúrázhatóak a vélemények, a kormányzatnak különösen figyelnie kell arra, hogy ne korlátozza az emberek szabad véleménynyilvánítását. A Twitter a határozat birtokában azonnal kérte a szolgáltatás blokkolásának feloldását, de ez eddig nem történt meg.

A török távközlési hatóságok két hete tették hozzáférhetetlenné a Twittert a törökországi internetezők számára. Tették ezt azután, hogy Recep Tayyip Erdogan kormányfő azzal fenyegetőzött, hogy gyökerestől kiirtja Törökországban az online közösségi hálózatokat. Az nem tetszett neki, hogy a közösségi oldalakon gyorsan terjedtek a kormányzatot érintő korrupciós vádakkal kapcsolatos tartalmak.

Néhány napja a YouTube is hasonló sorsra jutott, jelenleg a videómegosztó sem elérhető Törökországban.