Így szűrje a hülyéket Twitteren

2014.05.05. 11:34

A Twitter egy új funkcióval kísérletezik, méghozzá az elnémítással; ezzel szűrni lehetne az egyes felhasználók által megosztott tartalmat. Az új módszer annyiban különbözik a már régóta elérhető blokkolástól, hogy az végleg megszakít minden kapcsolatot. A Mute ezzel szemben ideiglenes – valahogy úgy, mint amikor a rikácsoló papagájra rádobják a terítőt, hogy kussoljon.

A módszer nemcsak hülyék ellen használható (ellenük még mindig hasznosabb megoldás a blokkolás), hanem hasznos, ideiglenes tartalomszűrésre is. Aki például nem szeretné, ha idő előtt értesülne a meccs végeredményéről vagy a kedvenc sorozata fordulatairól, simán kiszűrheti ezeket a tartalmakat a Mute gombbal.

A Verge azt írja, egyes kiválasztott felhasználók már láthatják az új funkciót az androidos és az IOS-es alkalmazásban. A szerző úgy jellemezte az elnémítást, mint egy csendes kikövetést (stealth unfollow), utalva ezzel arra, hogy az elnémított személy így nem értesül a letiltásról - nem úgy, mint a blokkolásnál.

A Twitter nem mondta, mikor tervezik bevezetni az új szolgáltatást; egyelőre annyit mondtak, hogy még csak kísérletezne az új lehetőséggel.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM