Herman
1 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Visszavesz a csempékből a Microsoft

2014.07.01. 13:15

Nemcsak a BKK-nak akadnak gondjai a metróval: a Microsoft is sok kritikát kapott a Windows 8-ban bevezetett, csempés kezelőfelület illetően, ezért az operációs rendszer új kiadásában kevésbé fogják középpontba állítani – jelenti az Ars Technica.

Korábban mi is megírtuk, hogy a Threshold (küszöb) kódnevű Windows 9 jövőre érkezik, ahogy azt is, hogy a Microsoft az új verzióban visszahozza – újratervezve – a sokak által hiányolt Start menüt. Az új értesülések szerint viszont a laptopok és asztali gépek esetében egyenesen ki is lesz kapcsolva a csempés felület, és a jól ismert asztal lesz az alapértelmezett nézet. A csempés alkalmazások maradnak, de az új Start menüből lesznek elérhetők, és szintén az asztalon fognak futni. A rendszer mobil változatában ezzel szemben az asztal nem lesz elérhető, a tabletként és laptopként is funkcionáló, hibrid eszközökön pedig attól függően fog váltani a Windows a kettő között, hogy a felhasználó éppen milyen módot használ.

A kritikák ellenére némileg meglepő, hogy a Microsoft épp akkor tolja el a hangsúlyt a csempékről, amikor az új dizájn alapelvei kezdenek más cégeknél, például a Google termékeinél is megjelenni. Persze a tervek még módosulhatnak valamennyit 2015-ig, főleg, hogy addig még várható egy kisebb, egyelőre csak Windows 8.1 Update 2 néven emlegetett frissítés.