Fagyit készíteni egyszerű: összekeverjük a hozzávalókat – tejes-cukros alapból –, beletesszük egy jéghideg tárolóba, és megvárjuk, amíg megfagy. Ezzel nem nyerünk országfagylaltja-bajnokságot, de egy fogyasztható, jeges-hűsítő édességet igen. Meg egy csomó kalóriát és némi hájréteget.
De hogy lehet összekapcsolni a testmozgást az édességek szeretetével? Kérdezzék meg a Hammacher Schlemmert, ahol bemutatták a labdával kombinált fagyigépet. Ez nagyjából úgy működik, mint a hagyományos fagylalttal: összegyűjtjük a hozzávalókat, beletesszük a labda egyik rekeszébe, a másikba pedig jeget és sót tömünk, majd lezárjuk a labdát, és dekázgatunk vele úgy húsz percet. Nagyjából ennyi idő kell ahhoz, hogy az összetevőkből fagylalt legyen, a rugdosás pedig gondoskodik róla, hogy a végeredmény állaga és íze megfelelő legyen.
A Kickball Ice Cream Maker 35 dollárért kapható. Remélhetőleg a fagylaltalapot tároló rekeszek megfelelően zárnak, különben egy félresikerült rúgás olyan eredményt hozhat, mint egy tejboltba behajított kézigránát.