A Facebook átgondolja viselt dolgait

2014.10.03. 11:01

Alaposabban megfontolja a jövőben a tudományos kutatás miatt kért adathozzáférések megadását a Facebook, írta Mike Schroepfer, a közösségi oldal technológiai vezetője. A Facebook 1,32 milliárd regisztrált felhasználói tábora elég hatalmas ahhoz, hogy különböző kutatási projektekben tökéletes vizsgálati anyagként szolgáljon, ám júliusban komoly botrány lett egy vizsgálatból, amiben 700 ezer ember vett részt, de egyikük sem tudott a dologról.

Az a kísérlet azt vizsgálta, hogy mennyire befolyásolja az emberek hangulata azt, hogy pozitív vagy negatív töltetű dolgokat posztolnak ki a Facebookra. „Bár ez egy fontos kutatási téma, nem számítottunk arra, hogy az emberek így fogadják majd az eredményeket összefoglaló cikket” - írta Schroepfer.

A kiadott közleményben semmi sem volt az engedélyeztetési folyamat változásairól, viszont az kiderült, hogy a jövőben minden olyan kutatás, ami zöld utat kapott, megtekinthető lesz a Facebook egy erre fenntartott oldalán, és a Facebook a jövőben odafigyel arra, hogy a kutatásokban segítő munkatársaikat megismertessék az új szabályokkal.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM