Gedeon, Johanna
2 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Csináljon zenegépet a böngészőjéből!

2015.01.21. 10:28

A Youtube már tavaly elindította a saját zeneszolgáltatását; 8 dollárért havonta korlátlan mennyiségben hallgathatunk rajta zenét, reklámok nélkül. Bár az emberek eddig is használták zenehallgatásra a Youtube-ot, a Spotifyjal vagy a Google Play Music-kal szemben erre nem lehetett teljes értékű szolgáltatásként tekinteni, mert csak bekapcsolt képernyővel működött.

Egy most bemutatott Chrome bővítmény, a Streamus ezen változtat: gyakorlatilag zenegépet csinál a Google böngészőjéből,

és még előfizetési díjat sem kérnek érte.

A bővítményt készítő fejlesztő otthagyta a munkáját, hogy minden idejét a projektnek szentelje, és mostanra elkészült a Streamus végleges verziójával. A teljes fejlesztés bő három évig tartott.

A Streamus előnye, hogy nem kell hozzá megnyitni a Youtube-ot sem. A szoftver a Google által favorizált Material designra épül, vagyis úgy néz ki, mint egy hivatalos bővítmény. A felugró ablakban csak rá kell keresnünk a hallgatni kívánt számra, a Streamus listázza a találatokat, és máris hallgathatjuk a zenét, anélkül, hogy egy új fülön elindítottuk volna a Youtube-ot.

A Streamusszal a saját lejátszási listáinkat elmenthetjük, illetve link formájában az ismerőseinknek is elküldhetjük. Lehet vele rádiózni is, ahogy a Pandorán vagy a Spotifyon: a bővítmény megkeresi a hasonló számokat, és automatikusan lejátssza őket.