Angéla, Petronella
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Jön a <3 alakú telefon Japánban

2015.01.22. 08:50

Három dolog, amit a Ymobile szív alakú telefonjáról tudni kell:

  • 0,9 hüvelykes, 128*26 pixel felbontású monokróm kijelzője van.
  • Nem lehet róla SMS-t küldeni.
  • Bele lehet beszélni alul, felül meg kijön a hang. Mármint nem a saját hangunk, hanem a beszélgetőpartnerünké; a telefon ebben különbözik egy meghajlított csődarabtól.

Ja, és a legfontosabb: szív alakja van! De nemcsak a telefonnak, hanem a fali töltőjének is, amivel a telefont be lehet dugni a japán konnektorba.

1
Fotó: Ymobile

A telefon nem szétnyitható, csak elforgatható; a kijelzőt a műanyag burkolat mögé rejtették, és a megjelenített információk átlátszanak a készülékházon. A kihajtogatott telefonnak már egész telefonszerű formája van, bár még így is jobban hasonlít egy felhizlalt babapiskótára.

2
Fotó: Ymobile

A Heart 401AB típusú készüléket gyártó Ymobile szerint azért döntöttek a különleges forma mellett, mert ez jól illik a női kézbe.

A szív.

Egy női kézbe.

3.gif

A sajtóközlemény szövegéből nem derült ki, ezt pontosan hogy gondolták, de szerencsére képes ábrákkal siettek a mindent félreértő újságírók segítségére.

4
Fotó: Ymobile

A telefon márciustól lesz kapható Japánban, és az országos PHS telefonhálózatot fogja használni; ezt az olcsó, csak beszélgetésre használt telefonoknak tartják fenn.