Jön a Chromebook Pixel 2

2015.02.24. 13:43

Renee Nimei, a Google munkatársa a Team Work 2015 rendezvényen jelentette be, hogy hamarosan új Chromebook Pixel modellt dobnak piacra.

A Chromebook Pixel volt a legjobb laptop, amint a Google saját operációs rendszere futott: a cég nyilván demonstratív eszköznek szánta a terméket. Ez nyilván a jövőben sem változik, de Nimei a konferencián arról beszélt, hogy a Google nem tömegterméknek szánja a Pixel 2-t, hanem elsősorban fejlesztői eszköznek.

Már készül a Pixel utódja, és hamarosan meg is jelenik. Árulni is fogjuk, de hogy lehűtsem a kedélyeket: ez egy fejlesztői eszköz lesz. Igazából egy prototípusnak szánjuk. Nem gyártunk belőlük túl sokat. [...] De igen, van egy új Pixel modellünk.

– mondta Nimei.

A Pixel 2-ről már egy hónapja is beszéltek; a hírek alapján az új modell is érintésérzékeny, 12,85 hüvelykes szuper képernyőt, C típusú USB portokat, illetve csúcsminőségű processzort kap. Az OMG Chrome azt írja, lehetséges, hogy a Pixel 2-ben már az Intel új processzora, a Skylake fog dolgozni, de ez egyelőre csak spekuláció.  • Hírek
  • Árfolyam