Japánban van macskanézetű Street View

12
2015.09.04. 09:46

Talán hallotta már a mondást, hogy az jelzi valaminek a népszerűségét, ha elkészítik belőle a pornóverziót is. Ez Japánra is többé-kevésbé igaz, csak ott hozzá lehet tenni a macskákat is. Mármint nem a pornóhoz, hanem a felsoroláshoz: a japánok imádják a macskákat, és bármibe bele tudnak csempészni egy kawaii kiscicát. Még a térképezésbe is.

Aki használta már tíz percnél tovább a Google Street View-t, tudja, hogy ez a legjobb dolog, ami a térképekkel történhetett. A madár- és dróntávlati nézetek sem rosszak, de az utcafront olyan természetes, annyira emberközeli, hogy sokkal könnyebb azonosulni a látottakkal.

A Cat Street View Map turistaattrakciónak készült, és egyelőre csak a hirosimai Onomicsi egy régióját térképezték fel vele, de remekül bemutatja, hogy milyen szemszögből látják a világot a macskák, és sokszor milyen érdekes ez a nézőpont.

A térkép középpontjában az Onomicsiben található bevásárlónegyed található, ami híres az utcákat benépesítő, igen barátságos macskáiról. Található itt egy Neko no Hosomichi (Macskaátjáró) nevű utcácska is, illetve egy múzeum, amit Maneki-Nekónak, a szerencsehozó macskának szenteltek. Szóval van itt macskás látnivaló – most már macskás szemszögből is.

Nem lenne ez rendes térkép, ha nem lehetne rajta bejelölni különböző helyszíneket, mint a modern online térképeken. A Cat Street View ezt is biztosítja a

MEOTAGGING

funkciójával, ami természetesen ugyanaz, mint a geotagging: kommenteket fűzhetünk vele a látnivalókhoz.

Hirosima tartomány szóvivője a Wall Street Journalnak elmondta, hogy a térképet a Google Street View fejlesztőivel közösen készítették, és nagyjából hasonló eszközöket is használtak. A fejlesztők webkamerákkal, nyakörvre erősíthető kamerákkal, illetve GoPro-szerű akciókamerákkal dolgoztak, így a macskák gond nélkül feltérképezhették az egész környéket.  • Biztosítás