Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Csipet ültetett magába, hogy könnyen fizessen bitcoinnal

2015.11.02. 08:17

Patric Lanhed komolyan veszi a digitális valutát. Arról is gondoskodott, hogy soha senki ne lophassa el tőle a sajátját, ugyanis egy apró beavatkozással szupertitkosított adattárolóvá változtatta saját magát. Lanhed beépített a kezébe egy csipet, amivel biztonságosan, egy kézmozdulattal intézheti a bitcoinalapú tranzakcióit.

Az első, biofizetésnek nevezett tranzakcióról videó is készült.

A bőr alá ültetett parányi csip népszerű a testmódosító közösségekben; Lanhed arra használja, hogy biztonságban tartsa a bitcoin-pénztárcáját. A szükséges keretszoftvert a bitcoin-tárcák fejlesztőinek szánt programokkal fejlesztette.

A technológia persze nem új: gyakorlatilag az NFC csipek működési elvén alapul. Néhány éven belül megjelennek az első egészségügyi kütyük, amik szintén NFC-kompatibilisek lesznek. Lanhed módszere viszont működik, és az benne a szép, hogy ezzel a módszerrel soha senki nem hagyhatja el a pénztárcáját – maximum a fél karjával együtt. 

Lanhed nemcsak a bitcoinalapú fizetésekhez használná a technológiát, hanem szeretné széles körben elterjeszteni, hogy minél több célra használják fel. Mivel egy parányi egységről van szó, ami összesen 888 bájt adatot tud tárolni, nem tűnik olyan veszélyesnek, mint az a projekt, amelyikben egy biohekker a bőre alá varratott egy magnókazettányi óriáscsipet