Miért reklámoz melegpornót az Iszlám Állam?

2016.06.16. 17:55 Módosítva: 2016.06.16. 18:08

Miután az Iszlám Állam terrorszervezet magára vállalta a csaknem ötven halálos áldozatot követelő orlandói mészárlást, egy Anonymous-hacktivista úgy érezte, nem nézheti tétlenül a dolgot. A WauchulaGhost álnevű hekker több száz, az Iszlám Államot támogató Twitter-fiókot tört föl, majd szivárványszínű zászlókkal és melegpárti tartalmakkal borította el őket.

A feltört profilokon ilyen és ehhez hasonló üzenetek tűntek föl: „Meleg vagyok, és büszke rá!” „Büszkén vállalom!” Ezenkívül a támadó sűrűn használta az #OrlandoWillNotBeForgotten címkét, és nem fukarkodott a melegpornó-oldalakra mutató linkekkel sem. A Twitter-profilok alá néhány szoftpornós tartalom is felkerült: félmeztelenül csókolózó férfiak, önfeledt hempergés a hálószobában. Semmi felháborítóan súlyos, de egy dzsihádistának már ennyi is elég a gutaütéshez.

ClCBuocWkAElCWl

WauchulaGhost elégedett a végeredménnyel. A Newsweeknek névtelenül nyilatkozó hekker elmondta, hogy az Orlandóban kioltott életek miatt akart bosszút állni.

A Daesh [az Iszlám Állam] mindenütt dicsőíti a támadást. Úgy gondoltam, az áldozatok érdekében meg kell tennem. Nem tűrjük az ártatlan életek kioltását.

Ghost azt is elmondta, hogy szándékosan nem akarta hardcore pornóval elborítani az oldalt, mert nem a muszlimok vallási érzékenységét akarta megsérteni.

Az akció a szélsőséges dzsihádisták ellen irányult. [A hekkerek] között is sokan vannak muszlimok, és minden vallást tisztelünk, ami nem veszélyezteti ártatlanok életét.

A Washington Postnak Ghost azt mondta:

Az volt a célom, hogy reggel ébredés után lássam a Daesh üzeneteit, ahogy azzal fenyegetőznek, hogy megölnek és levágják a fejemet. Minél idegesebbek, annál boldogabb vagyok.

Az üggyel foglalkozó szakértők szerint a támadás több száz Twitter-fiókot érinthetett. Ghost szerint ez rendjén való, elvégre a kormány nem sokat tett a közösségi média megtisztításáért. Mindenütt láthatók a lefejezős képek, márpedig az internetező gyerekeknek nem kéne ezt látniuk.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM