Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Verizon olcsóbban veheti meg a Yahoot

2017.02.22. 09:47

A Verizon kedden bejelentette, hogy 4,48 milliárd dollárt fizetnének a Yahooért; 350 millió dollárral kevesebbet az eredetileg ajánlott árnál. Az árcsökkentést a Yahoo ellen indított kibertámadásokkal indokolták.

Az üzlet lezárását – amit először júliusban jelentettek be – a két, nagy volumenű adatlopás miatt kellett késleltetni. A vezető amerikai mobilszolgáltató azóta próbálja módosítani a szerződési feltételeket.

A Verzion és a Yahoo vasárnap este, többhetes tárgyalás után írta alá a megállapodást. Az árcsökkenés kapcsán a Yahoo vezérigazgatója, Marissa Mayer, illetve a Verzion vezetője, Lowell McAdam többszür is egyeztetett New Yorkban. A felek végül megállapodtak, hogy egy felelősségmegoszlási szerződést is kötnek; ezt a Verizon feltételül szabta a felvásárlás előtt.

A Verizon több márkaelemzési vizsgálatot is végzett, majd megállapították, hogy a Yahoo hírnevének nem ártottak meg a kibertámadások – mondta egy, az üzletmenetet közelről ismerő forrás a Reutersnek. A Verizon úgy találta, hogy a felvásárlásnak van stratégiai értelme, és a Yahoo-felhasználók lojálisak és elégedettek a márkával.

A Yahoo még decemberben jelentette be, hogy egy kibertámadásban egymilliárd felhasználójuk adataihoz fértek hozzá 2013 augusztusában. Ez volt minden idők legnagyobb adatlopása.