Trump telefonján böngésző sincs

2017.09.04. 09:42

Donald Trump tvitjei mindenre jók: diplomáciai válságot éppúgy kiválthatnak, mint gúnyos nevetést. Az amerikai elnök aktívan használja a Twittert, amiből arra következtethetnénk, hogy ügyesen mozog az online térben – de nem így van.

Azt már korábban megírtuk, hogy Trump telefonján az egyetlen alkalmazás a Twitter, de a New York Times pénteken azt is kiderítette, hogy az elnök még mobilos böngészőt sem használ:

Mr. Kelly nem tudja visszatartani Mr. Trumpot attól, hogy híreket daráljon a Fox News-on, vagyis ez az elnök fő forrása az információgyűjtéshez. De Mr. Trumpnak nincs böngésző a telefonján, és nem használ telefont. A tájékozódásban főleg olyanok segítik, mint Stephen K. Bannon, a korábbi stratégiai vezetője; tőle kapta meg kinyomtatott formában a konzervatív hírforrásokból származó cikkeket.

Az nem különösebben furcsa, hogy politikusok kinyomtatott cikkekből tájékozódnak, vagy hogy nem használnak laptopot: hazai pályán is láthatunk ilyet eleget. De hogy lehet, hogy Trump iPhone-ján nincs böngésző? Hiszen a Safarit előre telepítik a telefonra, és le sem lehet törölni!

Egyszerű: a Settings – General – Restrictions menüpontban meg kell adnunk a jelszót, és máris letilthatjuk az Apple alapvető alkalmazásait: a Safarit, a kamerát, a Sirit, a FaceTime-ot és az AirDropot.

Ez valószínűleg nem Trump saját döntése volt, hanem a Fehér Ház egyik biztonsági felelőséé. Az elnöki telefonokat általában jelentősen korlátozzák, hogy megvédjék őket a hekkertámadásoktól. Barack Obama exelnök tavaly még azzal viccelődött, hogy az elnöki telefon tényleg remek, igazi csúcstechnológia, de nem készít fotókat, nem lehet vele üzenetet írni, a telefonja nem működik, és nem lehet rajta zenét hallgatni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM