Teréz
1 °C
14 °C

A Porsche piacra dobja a Tesla-gyilkost

2017.09.19. 16:35

Az elektromosautó-gyártók bőszen szokták hirdetni, hogy az ő modelljük az igazi Tesla-gyilkos. Mulatságos látni, ahogy százéves cégek bizonygatják, hogy le tudnak nyomni a piaci versenyben egy frissen indult kaliforniai startupot. Az már kevésbé mulatságos, hogy többnyire egyikük sem tudja beváltani az ígéreteit.

Ha valakinek, ez a bravúr az autóipar nagy öregjének, a Porschénak sikerülhet. A 2015-ben bemutatott Porsche Mission E egy elektromosautó-prototípusként indult, de most bejelentették, hogy 2019 végéig piacra dobják szériadarabként is.

A CAR Magazine szerint a végleges modell ára 80-90 ezer dollár lehet.

A frankfurti International Motor Show-n a Porsche vezérigazgatója, Oliver Blume azt mondta a múlt héten, hogy a Mission E nagyon fog hasonlítani a két éve bemutatott modellre.

A Mission E a Porsche Panameránál – a cég másik négyajtós modelljénél – valamivel kisebb lesz, de a Porsche 911 sportatutónál nagyobb. A Mission E modellben nem lesz belső égésű motor. Az ígéretek szerint 3,5 másodperc alatt gyorsulhat 100 kilométeres óránkénti sebességre; a csúcssebessége 250 kilométer lesz óránként.

A Tesla Model S P100D ennél ugyan erősebb lehet, de Blume azt mondta, a Mission E különböző változatokban is kapható lesz. Elképzelhető, hogy a 90 ezer dollár körüli áron kínált alapgép nem lesz olyan erős, mint a csúcsmodellek.