Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A facebookozók döntik el, melyik híroldalak megbízhatóak

2018.01.20. 17:46

A folyamatos kritikák miatt a Facebook úgy döntött, hogy a felhasználókra bízzák a hírszervezetek megbízhatóságának eldöntését . Mark Zuckerberg szerint ugyanis kényelmetlen nekik dönteni arról, hogy mi számít hitelesnek és mi nem, a kétmilliárd felhasználó pedig úgy sem tévedhet.

A rangsor lényege tulajdonképpen az, hogy ami a Facebook felmérése szerint a felhasználók körében nem számít hitelesnek, az ritkábban vagy egyáltalán nem jelenik meg a felhasználók hírfolyamában, míg a hitelesnek tartott hírszervezetek anyagai igen. Továbbá erősítik a helyi hírszervezetek jelenlétén, amik jelentős veszteséget szenvedtek az internetes információáramlás miatt.

A változtatásoknak köszönhetően a felhasználók kevesebb tartalmat fognak látni a hírszervezetektől, amiknek a facebookos aránya ötről négy százalékra fog csökkenni (tehát kevesebb cégekhez és kiadókhoz tartozó bejegyzés fog megjelenni a hírfolyamban, helyette a ismerősök és családtagok lesz tele a Feed).