Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Keresés

100 találat az Indexről, és 521 a környékéről.

2012. május 20., 19:54

Akik hibernálták magukat a telken

Lemaradt a hírekről? Fogalma sincs merre tartott a világ, amíg lángost evett, vagy a füvet nyírta? Most bepótolhatja a hétvégi híradagot.

2008. december 22., 15:16

Michael Jackson fél szemére megvakult

Michael Jackson állítólag súlyos beteg: életrajzírója, Ian Halperin szerint régóta krónikus emésztőszervi vérzéssel küszködik, és tüdőtranszplantációra is szüksége lehet, írja a telegraph.co.uk.

2008. december 20., 11:45

120 millió forintért kelt el egy Gulácsy-kép

120 millióért kelt el pénteken a 85 millió forintról indított, 1910-ből való Gulácsy-mű, a Karosszékben ülő leány a Kieselbach Galériában rendezett árverésen.

2008. december 20., 10:29

Tegye Sophia Lorent a karácsonyfa alá

Két Sophia Loren-könyv is megjelent a karácsonyhoz időzítve, az egyik Tazio Seccharoli fotóival mutatja be a színésznő pályáját, a nagyközönség előtt kevésbé ismert Sophia Loren-képekkel.

2008. december 8., 21:04

Angelus-díjat nyert Esterházy Péter

Esterházy Péter nyerte el idén az Angelus Közép-Európai Irodalmi Díjat Lengyelországban a Harmonia Caelestis című művével.

2008. november 19., 11:16

Gigantikus cseppkőfestményt kapott az ENSZ

A Miquel Barcelo spanyol absztrakt művész által megálmodott, óriási, több színben pompázó, cseppkőbarlang-szerű elliptikus boltozat a fő nevezetessége a genfi ENSZ-palotában az emberi jogoknak szentelt, frissen felújított terem, amelyet János Károly spanyol király és Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár avatott fel kedden.  Az ezerötszáz négyzetméter felületű alkotás több mint két évig készült, Barcelo egy évig dolgozott rajta saját műtermében és a helyszínen is hasonló időbe telt, amíg a legkülönbözőbb anyagokat és technikákat ötvöző művet befejezte.

2008. november 14., 15:01

Kínában betiltják a playbacket

A kínai Kulturális Minisztérium januártól életbe lépő szigorítása után komoly büntetésre számíthatnak azok az előadók, akik tátogással és kamu zenéléssel csapják be a rajongóikat.

2008. október 31., 14:56

Rockistenek Hendrixtől Zappáig

A fotós apa-lánya páros, Jerry és Autumn de Wilde 40 évet felölelő csöcsös-hippis-gitárnyúzós képeiből nyílt kiállítás a New York-i Morrison Hotel Galériában.

2008. október 21., 15:46

Eltemették Jászai Joli nénit

Mintegy kétszázan, családja, barátai, tisztelői és ismerősei kísérték utolsó útjára kedden Jászai Jolit.

2008. október 20., 11:26

Szervusztok, pajtikák! - visszavonult Kemény Henrik

83 éves korában egészségi okok miatt visszavonult a legendás bábjátékos, a Vitéz Lászlót, a Süsüt és a Hakapeszi Makit eljátszó Kemény Henrik. Kemény Henrik a család bábosbódéjában nőtt fel, már hat éves korában elkezdett játszani, a pótvizsgázó Vitéz Lászlót alakította, akinek legnépszerűbb eszköze a palacsintasütő volt. Első figuráját 1935-ben faragta ki.

2008. október 20., 10:25

Andrew Lloyd Webbert veti be Nagy-Britannia

Nagy-Britannia felsóhajtott, amikor kiderült, Andrew Lloyd Webber szerzi majd a dalt a szigetország képviselőjének az Eurovíziós Dalfesztivál jövő évi moszkvai versenyére, majd egy tehetségkutató során segít kiválasztani az énekest a csodás dalhoz.Minderre azért volt szükség, mert a britek az elmúlt években nem igazán szerepeltek jól a nemzetközi dalversenyen, ezért vetik be a híres musicalszerzőt.Lloyd Webber és a brit könnyűzenei ipar kiválóságai fogják kiválasztani a jelentkezők közül azt a hat énekest, akik egy televíziós showműsorban mérik össze tudásukat.

2008. október 16., 15:11

Magyar nyerte Európa legrangosabb médiaművészeti díját

Csörgő Attila magyar képzőművész nyerte a nemrégiben elhunyt dél-koreai képzőművészről elnevezett Nam June Paik Awardot, amit a hír közreadó C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Európa legnevesebb médiaművészeti elismerésének nevez.A 25 ezer eurós (jelenleg körülbelül 6,5 millió forint) díjat az 1965-ben született művész négy másik művésszel, illetve művészeti csoporttal együtt nyerte el egy szakértői zsűri javaslatai alapján.

2008. október 14., 15:55

Az MTA-ra költöztetik a Lipót betegeinek a képeit

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Teréz körúti múzeumában év végétől látható az a képzőművészeti gyűjtemény, amelyet a bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI), más nevén a Lipót ismert művészbetegei alkottak.