Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Drónfutárt gyártott az Airbus

2018.02.14. 14:46

Az Airbus Helicopters a szingapúri egyetemen bemutatta a saját csomagszállító drónját. A bemutatón a Skyways egy postai küldeményt kézbesített. Hamarosan indul a tesztidőszak, ezalatt a drón az egyetem kampuszán teljesít majd szolgálatot. Az egyetemi hallgatók és a dolgozók 2-4 kilogrammos csomagokat kézbesíthetnek egymásnak.

Az Airbus az egyetemmel és a postával (SingPost) együttműködve olyan rendszer kiépítésén dolgozik, ami a sűrűn lakott nagyvárosi környezetben is garantálná a postai küldemények kézbesítését. A koncepció a drón fejlesztésén kívül az infrastruktúra építésére is kiterjed: az Airbus fejlesztené a dokkolóállomásokat, a csomagok le- és felvételéhez szükséges technológiákat, illetve a biztonsági berendezéseket.

A sikeres próbaüzemet lehetővé tevő, előremutató együttműködés révén hamarosan valósággá válik a biztonságos és megbízható városi csomagszállítás. Az Airbus büszke arra, hogy ennek a folyamatnak az egyik úttörője lehet

– mondta Alain Flourens, az Airbus Helicopters vezető mérnöke.

Az Airbus 2016-ban kezdett önvezető járműveket fejleszteni. A repülőgépgyártó egyszerre több projekten is dolgozik: a nagy sebességű Racer helikopteren, a pilóta nélküli CityAirbuson és a Vahana légitaxin.

(Airbus)