Szilvia
5 °C
16 °C

Már Zuckerberg a 3. leggazdagabb a világon

2018.07.07. 07:52 Módosítva: 2018-07-07 07:53:24

Mark Zuckerberg lett a világ harmadik leggazdagabbja, megelőzve Warren Buffettet – adta hírül a Bloomberg. A lista élén továbbra is Jeff Bezos áll, a második Bill Gates. Most először van a dobogó mindhárom fokán a technológiai szektorból meggazdagodott üzletember.

Zuckerberg vagyonát a pénteki tőzsdezáráskor a Bloomberg 81,6 milliárd dollárra kalkulálta, ami számokkal leírva így néz ki: 81 600 000 000, forintba átszámolva pedig (275 forint/dolláros árfolyamon kalkulálva) annyi nullát kapunk, amennyi Guttenberg első nyomdai betűkészletét teljesen felemésztette volna:

22 440 000 000 000 forintot

ért a Facebook-mogul vagyona. Zuckerberg 373 millió dollárral előzte a 87 éves Buffettet. Az előrelépését nagyrészt annak köszönheti, hogy a Facebook-részvények értéke idén, a vállalatot sújtó adatvédelmi és álhír  botrányok ellenére 15 százalékot emelkedtek.

Most először fordult elő a történelemben, hogy a vagyonosak toplistájának első három helyén egyaránt IT-szektorban érdekelt üzletember áll. Az első Jeff Bezos (Amazon), aki idén januárban a történelem valaha volt leggazdagabb embere lett, és akinek Trump elnökkel is volt kemény konfliktusa tavasszal. Bezos vagyonát a Bloomberg most 141 milliárd dollárra tette, míg a második Bill Gates (Microsoft) 94,2 milliárd dollárral.

Egyébként a top3-ból épp kiszorult Buffettnek is vannak IT-érdekeltségei, emlékeztet a CNN. Befektetési cége, a Berkshire Hathaway az első negyedévben 75 millió darab Apple-részvényt vásárolt a már meglévő 165 millió részvénye mellé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?