Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Google lecsap a kriptovaluta-bányászatra

2018.07.27. 10:18

A Google frissítette a Play Store alkalmazásbolt felhasználói szabályzatát: betiltották a zavaró reklámokkal telezsúfolt alkalmazásokat, illetve egyes kriptovaluta-bányászatra szánt programokat is. A bányászprogramok távfelügyeleti alkalmazásaira a tiltás nem vonatkozik.

Nemrég az Apple is hasonló megoldást vezetett be: a bányászprogramok futtatása tilos az iOS alapú eszközökön, de a készüléken kívül zajló bányászat - például a felhőalapú bányászat - használata és menedzsmentje továbbra is engedélyezett.

A Google más kategóriákban is szigorítja az alkalmazásbolt használatát:

  • Tilos lesz úgynevezett repetitív alkalmazásokat használni. Ide tartozik minden olyan szoftver, ami a Play Store-ban elérhető más alkalmazásokat utánoz, és nincs benne hozzáadott érték. (Egy fejlesztő nem tölthet föl több, egymáshoz nagyon hasonló szoftvert sem.)
  • A jövőben nem lehet lőfegyvereket, az azokhoz kapcsolódó kiegészítőket, illetve a fegyverhasználati módszereket bemutató alkalmazásokat feltölteni. Ez nem meglepő, tekintettel arra, hogy a – szintén Google-tulajdonban lévő – YouTube-on már korábban bevezették az ilyen témájú tartalmak korlátozását.
  • Tilos lesz gyerekeknek szánt, de felnőtt tartalmú alkalmazásokat feltölteni.
  • Tilos lesz más személyeket vagy szervezeteket megszemélyesítő alkalmazásokat feltölteni.
  • Tilos lesz a reklámokra kattintást megkövetelő alkalmazásokat feltölteni.
  • Tilos lesz olyan alkalmazásokat használni, amik a futtatáshoz megkövetelik a felhasználótól a személyes adatai kiadását.

(The Verge)