Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Nem segít az Exploreren a javítás telepítése

2005.01.21. 13:02
A román GeCAD NET szakértői szerint csak részben volt sikeres a legutolsó Patch Day alkalmával kiadott frissítés. Az SP2 javítás telepítése után az XP-t már nem érinti a probléma.
A jelek szerint csak részben sikerült a Microsoft programozóinak betömni az Internet Explorer böngésző egyik legutóbbi biztonsági rését.

A román GeCAD NET szakértői legalábbis azt állítják, hogy részben volt csak sikeres a legutolsó Patch Day (javítási nap) alkalmával kiadott frissítés. A megcélzott probléma ugyanis az más megköelítéssel továbbra is kiaknázható.

Tudják, de nem mondják

A hibára vonatkozó pontos részleteket a GeCAD NET egyelőre nem ad ki, biztonsági megfontolásokból. Ezzel meg kívánják várni, amígy megjelenik a javítás javítása.

Annyit lehet csupán tudni, hogy az újabb gond azzal a biztonsági hibával kapcsolatos, amelyet a Microsoft maga is kritikus besorolással látott el. Ezt kihasználva a támadók rossz esetben tetszőleges kódot csempészhetnek a védtelen számítógépekre.

Az SP2 nem érintett

A hiba második megközelítési módjának felfedezői szerint a probléma Windows XP és 2000 alatt egyaránt jelentkezik, mentesek viszont az SP2 javítócsomaggal kiegészített rendszerek.

A hivatalos újabb javítás megjelenéséig az érintett Explorer felhasználóknak tanácsos kiiktatni az ActiveScripting funkciót, emlékeztet a Der Standard.