Piroska
-2 °C
5 °C

Két kritikus hibát javítottak a Windowson

c|net
2005.01.12. 13:38

A Microsoft frissitésben kedden három javítást adott ki Windows operációs rendszer havi frissítésében. A jávítások közül kettő kritikus, a harmadik fontos besorolást kapott. A javítások aktívabb hónapot jeleznek - a decemberi frissítésben nem kellett kritikus hibát orvosolniuk. Egy javítás az Internet Explorer 6 biztonsági hibájához, még nem készült el.

Az egyik kritikus javítás a Windows HTML Help ActiveX vezérlőivel kapcsolatos biztonsági problémákat küszöböli ki, amelyeket például kémprogramok előszeretettel használtak ki. A második kritikus javítás a Windows NT szerverektől a Windows XP-ig terjedő rendszereket védi a kurzor és ikonformátumok kezelésével kapcsolatos hibák kiaknázásától. A harmadik javítás a Windows indexelő komponensét korrigálja, amely alapértelmezés szerint kikapcsolt állapotban van az operációs rendszerben.

"Az első két javítás olyan biztonsági hibákhoz készült, amelyeket bizonyíthatóan kihasználtak. A harmadik potenciálisan kihasználható hiba" - vázolta Jimmy Kuo, a McAfee munkatársa a News.com-nak.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft