Szilárda
-4 °C
2 °C

Javításra szorul a Windows 2000 utolsó frissítése

2005.08.11. 11:45
A Microsoft utólag felfedezett problémák miatt kénytelen ismét kiadni a kilövésre érettnek minősített Windows 2000 (W2K) operációs rendszer utolsó frissítését.

A Microsoft szervereiről június vége óta több millió példányban töltötték le a felhasználók a W2K SP4-hez szánt összefoglaló (rollup) frissítést. A letöltések kis százalékánál tapasztalható problémák miatt viszont a szoftvercég a javítócsomagot módosítja, és rövidesen újból kiadja, írta a Techworld.com híroldal.

A felmerült gondok közé tartozott az olyan szerverekhez való kapcsolódás, amelyeken a Citrix szoftver futott. Szintén problémát jelenthetett bizonyos gyártók biztonsági szoftverének jelenléte, áll a hiba Microsoft által közzétett leírásában.

Az elmélyülést javasolják

A fentiek miatt a szoftvercég rövidesen kiadja a W2K utolsó nagy frissítésének új változatát, idézte a Techworld.com Peter Houston, a Microsoft szerver csoport igazgatójának szavait. Egyelőre nem ismeret a javított frissítés megjelenési dátuma.

A Microsoft viszont addig sem távolítja el a szervereiről a javításra szoruló állományt. Ehelyett a felhasználókat arra bíztatják, hogy olvassák el a mellékelt tájékoztatókat.

Ezekből az érintettek megtudhatják, hogy adott konfigurációnál számítaniuk kell-e a mások által megtapasztalt problémákra. Ha ebbe a körbe tartoznak, érdemes megvárniuk az új szoftvercsomag megjelenését.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!