Hibákat hoz a javítás

2005.10.17. 11:40
Néhány felhasználónak komoly gondokat okozhat a Microsoft múlt héten kiadott javítócsomagja. Az ingyenes frissítés számos biztonsági hibát megszüntet a Windows 2000, Windows XP és Windows Server 2003 operációs rendszereken, de zűrzavart okoz.

Érdemes telepíteni a Microsoft kedden kiadott havi frissítőcsomagját, ugyanis négy veszélyes biztonsági hibát kijavít. Ezek közül az egyik a Microsoft szerint is kritikus, és szakértők szerint hamarosan megjelenthetnek azok a férgek, amelyek az úgynevezett Microsoft Distributed Transaction Coordinator (MS DTC) komponenst érintő hibát kihasználják.

Zárt rendszer

Sajnos későn derült ki, hogy a hibajavítás komoly problémákat okozhat: telepítése után bizonyos felhasználók nem tudnak bejelentkezni a számítógépükre, leállhat a tűzfal, néhány szoftver nem tud majd elindulni vagy a rendszerre települni és kiürülhet a hálózati kapcsolatok mappája.

Eddig kevés panasz érkezett, mondta el a Cnet informatikai szaklapnak a Microsoft, a probléma ugyanis csak akkor jelentkezik, ha a Windows könyvtár alapbeállításait megváltoztatták. Szerencsére a javítás hatékonyan megszünteti a biztonsági hibákat, így a felhasználók legalább biztonságosan tudják nem használni a rendszerüket.

Javít a Microsoft

A hibás MS05-051 jelű frissítés által okozott problémák megoldhatók a Windows mappa és a COM+ alapbeállításainak helyreállításával, csak a Microsoft weboldalén közzétett részletes leírást kell követni.

Úgy látszik érdemes vigyázni a frissítésekkel, két héttel ezelőtt a Windows XP harmadik javítócsomagjának egy nem hivatalos tesztváltozata jelent meg az interneten, amelyet - mint azt megírtuk - nem a Microsoft állított össze, hanem egy lelkes szakértő.  • Bérelnék
  • Bankszámla