Auguszta
-3 °C
2 °C

Kiszivárgott a harmadik javítócsomag

2005.10.07. 15:05
Pletykák szerint csak a Windows Vista megjelenése után érkezik a Windows XP Service Pack 3 végleges változata, egy próbaverzió azonban már letölthető az internetről.

Egyelőre nem árulta el a Microsoft, hogy milyen újításokat tartalmaz és pontosan mikor jelenik meg a Windows XP oprendszer harmadik átfogó javítócsomagja, a Service Pack 3 (SP3), de már megjelent a weben egy nem hivatalos próbaváltozat. A telepítő az ilyen és ehhez hasonló kiegészítőkkel foglalkozó The Hotfix weboldal fórumain elérhető, és már fájlcserélő hálózatokon is megjelent.

Összebuherálta

Ethan Allen bétatesztelő, a Hotfix létrehozója és működtetője azt állítja, hogy ő maga rakta össze a csomagot néhány kisebb, eddig nem megjelent szoftverfrissítésből, amelyeket a Microsoft egyik munkatársa juttatott el hozzá.

Szabadon elérhetőek a hamarosan megjelenő gyorsjavításokkal kapcsolatos információk a Microsoft weboldalán, de minden el van rejtve a kíváncsi tekintetek elől, ugyanakkor webkeresők segítségével megtalálhatóak az adatok arról, hogy mi lesz majd a Windows XP SP3-ben, mondta el Allen a PC World informatikai magazinnak. A szakértő azt is megtudta, hogy az SP3 támogatja majd Internet Explorer 7 böngészőt, de csomagban nem lesz benne a szoftver telepítője.

Majd jön az SP3 is

A Microsoft nagyobb csomagokban adja ki a szerinte nélkülözhetetlen javításokat, a 2004 augusztusában kiadott Windows XP SP2 például fontos hibajavításokat tartalmazott. Bernard Ourghanlian, a Microsoft franciaországi részlegének technikai és biztonsági igazgatója múlt héten elmondta, hogy csak a Windows Vista megjelenése után lesz új javítócsomag a Windows XP-hez, a megjelenés pontos idejét azonban még nem tudják.