Zenében erősít a Nokia

2006.09.27. 15:31
Bár a mobilgyártók még mindig elég messze vannak attól, hogy a digitális kamerák piacát annektálják, a zenelejátszók piacán elég előrehaladott állapotban vannak, és a Sony Ericsson után végre a Nokia is bevetette a tömegpusztító fegyvereit. A nyolc gigás N91, a zenelejátszós N70 és N73, és a jövő évi csodafegyver, az N95 hamarosan nagyon nagyot fog kaszálni. (Olvassatok róluk sokat itt, itt meg itt. Vagy itt.)

Pontosan azokat a fícsöröket rakták bele az N95-be, amiket a N80-amból hiányolok, és abban reménykedek, végre megértették a finn gigacég szakértői: a francnak sincs szüksége az idióta pop-portra meg mindenféle átalakítókra, szabványos csatlakozók kellenek. Mini usb, jack és társaik.

Update:
A Nokia a pórnépről átlag keresetűekről sem feledkezett meg, ráadásul ők sokkal színesebb kütyüket vehetnek majd (gondolom véletlenül ránéztek a fejlesztők néhány cool Walman mobilra). A max. 2 gigabájtos memóriakártyával bővíthető Nokia 5200 zenemobil körülbelül 50-60 ezer forintba kerül majd, és szebb lett a 3250 is.