Nézzük az iPhone riválisait

2007.06.07. 10:32
Vészesen közeleg az iPhone megjelenésének napja, érdemes még egyszer végignézni, hogy a riválisok mivel próbálják megvédeni piacukat a rettegett jövevénytől. Az elmúlt fél év végig arról szólt, hogy minden egyes érintőkijelzős mobilt iPhone-klónnak kiáltottak ki, noha nagyon jól tudjuk, hogy e mobilok fejlesztését valószínűleg hónapokkal az iPhone bejelentése előtt elkezdték.

A legfrissebb jelölt a HTC Touch, amely a TouchFLO névre keresztelt technológiával hoz némi újdonságot az érintőkijelzős mobilok világába. Ez meg tudja különböztetni az ujjat és a böködőpálcát, és ha az ujjunkat felfelé végighúzzuk a kijelzőn, egy látványos kezelőfelület ugrik elő, amelyen minden fontos funkció elérhető. A ZDNet már kipróbálta a kütyüt, szerintük nem elég jó a szövegbeviteli rendszere.Természetesen Kína is felfigyelt az Apple mobiljára, a Meizu MiniOne például egészen döbbenetes tudású klón lett, ha hihetünk a Gizmodo leírásának. 533 megahertzes processzor, 720x480 képpontos kijelző, Bluetooth, wifi, tévétuner, GPS, videokimenet, és a 4-16 gigabájtos háttértár van benne, egyszerűen túl szép, hogy igaz legyen.

Bár nem érintőkijelzős, mégis az iPhone gyilkosai közé sorolják a Nokia N95-öt, a finn csúcsmobilba ugyanis az összes létező modern technológiát beépítették, leszámítva a nagy kapacitású akkumulátort, ugye.

Van még egy LG Prada is, ami iszonyatosan drága, és a 3GSM-en bemutatott verziója igen kiábrándító volt. Az LG hazai PR-je viszont azt mondja, hogy a végleges változat annál sokkal jobb lesz. Majd meglátjuk.

Valamit kihagytam?