Késik a Windows Mobile 7?

2010.01.12. 17:21

Nemrég jelent meg a Windows Mobile 6.5, de a Microsoft elismerte, hogy ennél komolyabb frissítésre lenne szükség. Korábbi hírek még arról szóltak, hogy a barcelonai mobilkiállításon debütál a Windows Mobile 7, de a legfrissebb hírek szerint 2011-re halasztotta a bemutatót.

Most mindenhol a Google Androidja van műsoron, elemzők szerint ez lesz az év slágere. A gyártók még csak most kezdik bevezetni a készülékeiken a Linuxra épülő operációs rendszert, ami főleg azért népszerű, mert ingyenes.

Eredetileg úgy volt, hogy a Windows Mobile 7 még 2009-ben megjelenik, majd a Microsoft 2010-re tolta a bevezetést, a nagy változtatásokra hivatkozva. Később azonban már olyan pletykák is megjelentek, hogy a Microsoft hagyja veszni az egész Windows Mobile platformot.

Múlt héten a CES-en szó sem volt a Windows Mobile 7-ről, sőt, a Microsoft és partnerei által bemutatott hordozható kütyükön a Windowsnak nem a mobilos verziója futott, hanem a pc-s Windows 7. Ugyanezek a cégek a kevésbé erős hardvereikre Androidot raktak.

Piackutatások szerint a Windows Mobile részesedése egyre csökken, miközben az Apple iPhone, a RIM BlackBerry és a már említett Android hónapról hónapra előre tör. Ha a Microsoft valóban elhalasztja a Windows Mobile 7 megjelenését, azzal csökkenti a rendszer körül a felhajtást, és elveszti a rajongók meg a gyártók érdeklődését.

A Microsoft még adott ki hivatalos közleményt a mobilos rendszer érkezéséről, úgyhogy a rajongók reménykedhetnek, talán lesz valami újdonság Barcelonában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!