Magyar mobilszolgáltató lett a Red Bull

2010.07.01. 15:16
A Telenor bejelentette, hogy a hálózatán hamarosan új mobilszolgáltató indul, és ezentúl Red Bull Mobile márkanéven két új díjcsomagot választhatnak a mobilozni vágyók.

Újabb mobilszolgáltatói márka indult el Magyarországon, a Red Bull Mobile előfizetései és mobiljai július 6-tól elérhetők a Telenor márkaboltjaiban. Az energiaitalt gyártó osztrák cég mobilszolgáltatóként eddig csak Ausztriában és Svájcban jelent meg. A magyarországi indulásnak jó alapot adhat a márka ismertsége, amit a Forma-1-es futam és a budapesti repülőverseny, a Red Bull Air Race is erősít.

Anders Jensen, a Telenor vezérigazgatója a Metropolnak adott interjúban arról is beszél, hogy az új márka nem vetekszik a korábban újraindított djuice-szal. A Red Bull Mobile az önálló keresetű, sport iránt érdeklődő, aktív életet élő embereket veszi célba, ezzel szemben a djuice azoknak a 26 évnél fiatalabbaknak szól, akik még szüleiktől kérnek pénzt a mobilozásra.

Érdemes összehasonlítani a Red Bull Mobile magyarországi és ausztriai kínálatát, mert jelentős eltérések vannak. Amíg az osztrákok a simplyAll díjcsomagban 19 euróért 1000 beszédpercet, 1000 sms-t és 100 megabájt adatforgalmat kapnak, addig a magyar júzerek 5490 forintért (vagyis kb. 19 euróért) 200 percet, 200 sms-t, és 200 megabájt adatforgalmat használhatnak el havonta. A symplyAll+ díjcsomagban 29 euróért (8300 forintért) adnak 2000 percet, 2000 sms-t és 2000 megabájtot és tucatnyi mobilos tévécsatornát. Ez áll szemben a 10049 forint magyar symplyAll+ csomaggal, amiben 400 perc, 400 sms és 400 megabájt van.

Jól látszik, hogy kevesebb szolgáltatást kap az ügyfél, de érdemes összehasonlítani a mobilokat is, mert ott pedig a magyarok járnak sokkal jobban: az olcsóbb tarifacsomaggal a Nokia 5230 Ausztriában 149 euró, azaz 43 ezer forint, míg ugyanez a mobil hazánkban 20 ezer forintért kapható. Kevésbé kedvező itthon a simplyAll+ tarifacsomag, amellyel a Nokia mobilja itthon és Ausztriában is ingyenes, viszont a magyar júzerek sokkal kevesebb szolgáltatást kapnak, mint az osztrákok.

Az induló ajánlatban 3 készüléktípus lesz, a már említett Nokián kívül a Telenor kínálatában is szereplő Samsung Galaxy Spica, valamit a Red Bull megrendelésére legyártott, Android operációs rendszerű RBM2.