A fogyasztóvédők nem ajánlják az iPhone 4-et

2010.07.13. 10:20
A Consumer Reports amerikai fogyasztóvédő szervezet mérnökeinek hivatalos véleménye szerint hardveres gond van az iPhone 4 okostelefon antennájával, ezért nem ajánlják a vevőknek.

Nagyon hamar kiderült, hogy az iPhone 4 elveszítheti a jelet használat közben, amitől váratlanul megszakadnak a telefonhívások és az internetelérés. Emiatt pereket is indítottak az Apple ellen.

A mobilgyártó azt állította, hogy a hiba csak illúzió, a mobil szoftvere jelzi hibásan a térerőt. Ezt azonban cáfolja a Consumer Reports laboratóriumi tesztje, amely szerint hardveres problémáról van szó. Ha megérintik a mobil bal alsó részét, ami könnyen előfordulhat, megszakad a kapcsolat.

A teszthez három különböző helyről vettek iPhone 4-eket, és kontrollált környezetben, egy külvilágtól elszigetelt szobában figyelték a mobilok működését. Más mobilokat is kipróbáltak, és azok nem veszítették el a jelet.

A fogyasztóvédőknek ennyi is elég volt ahhoz, hogy ne ajánlják a mobilt, noha az iPhone 4 más tesztekben nagyon jól szerepelt. Magas pontszámot kapott kiváló kijelzője, videokamerája, akkuja és a beépített mozgásérzékelők miatt, és még a súlyos hibájával együtt is az iPhone 4 lett az okostelefonok tesztjének győztese.