A Google nem szól bele a Motorola dolgába

2012.02.28. 12:59

A Google részéről Andy Rubin, az Android részleg vezetője felügyelte a Motorola akvizícióját, de Rubinnak semmi köze nem lesz a Motorolához, ha az ügylet lezárul. Ezt ő maga mondta el a barcelonai mobilkiállításon riportereknek.

A Motorola jövőjéről egyre gyakrabban merülnek fel kérdések, főleg most, hogy az EU és az Egyesült Államok is rábólintottak a megvásárlásra. Az akvizíció így feltehetően hamarosan lezárul, kérdés tehát, hogy mi lesz a céggel.

Andy Rubin azt mondja, hogy a Google lényegében falat épít az Anrdoid csoport és a Motorola között. Rubin még azt sem tudja, hogy milyen termékeken dolgoznak, semmit sem látott. A jövőben továbbra is lesznek Motorola készülékek, és ugyanaz a csapat dolgozik majd ezeken, akik eddig. Rubinnak abba sincsen beleszólása, hogy milyen androidos verzióval lépnek piacra a Motorola-készülékek. Ezt arra a felvetésre mondta, hogy gyakran régebbi Android kerül rájuk.

A nagy kérdés persze, hogy ki fogja gyártani a következő Nexust, azaz Google-mobilt. Több gyártó is bejelentkezett már erre – legutóbb az LG – de még semmit nem tudni. Azért fontos kérdés ez, mert a Nexus gyártója a többieknél sokkal korábban betekintést nyerhet a készülő operációs rendszerbe, ezzel előnyhöz jutva a piacon.