Videón az új iPhone hátlapja

2012.06.08. 11:49

A mobiltelefon-alkatrészekkel kereskedő ETrade Supply videót tett közzé egy fém hátlapról, ami nagyon úgy néz ki, mintha a következő iPhone-hoz tartozna, van rajta Apple-logó és iPhone-felirat. Az ötperces film megerősíti a széles körben elterjedt pletykákat, amelyek a készülék méretének és csatlakozóinak változásairól szólnak.

A hátlap valamivel magasabb, mint a most kapható iPhone 4S-é, amiből arra következtethetünk, hogy az új okostelefonnak nagyobb, körülbelül 4 hüvelykes lesz a kijelzője. Eddig mindegyik iPhone kijelzője 3,5 hüvelykes volt, amit az Apple azzal magyarázott, hogy ennél a méretnél a hüvelykujjunkkal simán végig tudjuk járni a kijelző nagy részét.

A videó alapján kisebb lesz az iPhone csatlakozója, és a fülhallgatót nem a készülék tetején, hanem az alján kell csatlakoztatni. Az áthelyezésnek az lehet az oka, hogy a hosszúra nyúlt készülékből túlságosan kiállna a fülhalgató csatlakozója, könnyebben beleakadna valami.

Az Apple valószínűleg a jövő hétfőn kezdődő WWDC konferencián leplezi le az új mobiltelefonját, és a szakértők a Macbook laptopok, illetve a Mac Pro gépek megújulására is nagyon számítanak. A videón szereplő hátlapról pedig még az is kiderülhet, hogy csak egy prototípushoz tartozik, vagy valaki azért gyártotta le, hogy szándékosan félrevezesse a pletykákra éhes Apple-rajongókat.