Felgyorsítaná eladását a BlackBerry

2013.09.06. 11:19

A BlackBerry gyorsítaná saját eladását, a Wall Street Journal információi szerint már novemberben szeretné befejezni az akvizíciót. Az okostelefonokat gyártó cég augusztusban jelentette be, hogy új tulajdonost keres, vagy olyan szövetségest, akivel ki tudják húzni a céget a gödörből.

Azóta a cég előzetes tárgyalásokat folytatott azokkal a cégekkel, akiket érdekelhet az üzlet. Hamarosan le is szűkítik a listát azokra, akikkel meg is kezdődhet a folyamat. Ez persze nem garantálja, hogy komoly felvásárlási ajánlat is érkezne a szóban forgó cégektől ez alatt az idő alatt. De a BlackBerry vezető testülete szeretne gyorsan túlesni a felvásárláson.

Az ügyet ismerők azt állítják, hogy amerikai és kanadai pénzügyi cégek is ajánlatot tehetnek, valamint kínai techcégektől várható még licit. Egészen pontosan a Canada Pension Plan Investment Board és Bain Capital, valamint a kínai Lenovo került szóba.

A Lenovo ügyvezetője, Yang Yuanqing nem akarta kommentálni az értesüléseket. Annyit mondott, hogy a mobilpiacon tovább folytatódik a konszolidáció a jövőben, ha valamelyik cég vagy üzlet beleillik a Lenovo üzleti stratégiájába, nem haboznak megragadni a lehetőséget.