Androidra is jön az ujjlenyomat-olvasó

2013.10.07. 14:16

Androidba is jöhet az ujjlenyomatos azonosítás. A funkció okostelefonokhoz a nemrég bemutatott Iphone 5s Touch Id nevű szolgáltatásával mutatkozott be: a lényege, hogy PIN-kód begépelése nélkül oldhatjuk fel telefonunk zárolását.

Az USA Today szerint az androidos felhasználóknak sem kell már sokat várniuk erre a funkcióra, hamarosan új szenzorok érkeznek az operációs rendszert futtató új készülékekkel. Az azonosítással kapcsolatos cégeket tömörítő FIDO Alliance szerint a következő év elején jöhetnek az első ilyen mobilok.

Nem túl meglepő, hogy az Apple megoldása, a Touch Id nem kompatibilis a FIDO ajánlásaival, az együttműködésre pedig a legoptimistább becslések szerint is legalább évekre van szükség. A FIDO nyílt szabvánnyal dolgozik, így más cégek könnyebben beépíthetik saját szolgáltatásaikba. Bár a Google valószínűleg használni fogja, egyelőre nincs olyan szolgáltatás, ami konkrétan így működne.

Az Apple ujjlenyomat-olvasóját egyébként nagyon hamar feltörték, bár a megoldáshoz rengeteg tapasztalat kell, a módszer mégis viszonylag egyszerű, elég volt lefényképezni az áldozat ujjlenyomatát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!