Jön az új Samsung Galaxy Note

2014.08.06. 12:48

Pár nappal azelőtt, hogy az Apple bemutatja az iPhone 6-ot, az ősrivális Samsung is tart egy-egy sajtóbemutatót Berlinben, Pekingben és New Yorkban, a meghívókat a napokban küldték ki. Az Unpacked nevű rendezvényen valószínűleg a Note 4 óriástelefont fogja leleplezni. 

A Samsung évente két Unpacked nevű rendezvényt tart meg: az egyiket februárban, a barcelonai Mobile World Congress előtt, a másikat pedig ősszel, a berlini IFA kezdetén. Ezeken a bemutatókon több ezer meghívott újságíró és kereskedelmi partner vesz részt, és a nagy konferenciáktól távol eső helyszíneken tartják meg, hogy jobban magukra vonják a figyelmet. Legfeljebb azon lehet bosszankodni, hogy az amerikai újságírók (egy külföldi kolléga epés megjegyzése szerint: akik rendszeresen jókat írnak a Samsungról) már hetekkel a bejelentés előtt megkapják az új modelleket tesztelésre.

Most az Apple és a Samsung is nehéz helyzetben van, mert ázsiai riválisaik egyre jobb pozíciókat szereznek; főleg anyaországukban, ahol a milliárdnyi ember közt százmilliónyi felhasználót is tudnak szerezni. Több márkának azonban már a nemzetközi jelenléte is érezhető, kisebb forgalmazók hozzák be Európába az olcsó, egyre jobb minőségű okostelefonokat és tableteket.

 A Samsung annyira megérezte a feltörekvő gyártók nyomását, hogy a legutóbbi negyedévben 30 százalékkal csökkent a mobilgyártó részleg nyeresége.

Az is rontja majd a dél-koreai mobilgyártó pozícióját, hogy az Apple végre szakít a kisméretű kijelzőkkel, és állítólag az iPhone 6-nak lesz egy 5,5 colos változata is. Ez már körülbelül akkora, mint a Note, tehát a péklapátok ligájában is összecsap a két vállalat.

Brutális szörnyeteg lesz

Az eddig megjelent pletykák alapján a Note 4 kijelzője 5,7 colos és 1440×2560 pixel felbontású lesz, mögötte egy hipergyors 2,7 GHz-es Snapdragon 805 processzor pörgeti majd az appokat. A hátsó kamera 16 megapixeles, az első 4 megás lesz. A RAM marad 3 GB, míg a tárterület 32 gigás.