225 ezer iPhone-felhasználó adatait lopták el

2015.09.01. 11:28 Módosítva: 2015.09.01. 23:47

Az eddigi talán legnagyobb Apple-t érintő hekkertámadásban több mint 225 ezer iPhone-felhasználó adatait lopták el. Csak azok a felhasználók érintettek, akik feltörték telefonjaikat. A bűnös szoftver a Cydia nevű népszerű jailbreak eszköz volt.

Az iPhone feltörésekor a felhasználó letávolítja az iOS-en lévő korlátokat és bármilyen, akár Apple által nem engedélyezett szoftvert is fel lehet telepíteni. Elsőre ez jól hangzik, de az ellenőrzés hiánya miatt elég egyszerű rosszindulatú alkalmazást telepíteni.

A KeyRaider nevű malware-rel most összesen 18 ország felhasználóitól loptak el személyes adatokat. A KeyRaider külön szerverre küldi el például a bejelentkezési információkat, de egyéb adatokat is loptak a felhasználóktól.

Nem ez az első alkalom, hogy feltört iPhone-okról lopnak személyes információkat hekkerek. Egy éve a  Wirelurker nevű kártevő okozott gondot azzal, hogy átírta a TaoBao és az AliPay nevű alkalmazásokat, hogy megszerezze az Alibaba nevű online piactéren végrehajtott tranzakciók fizetési információit.  • Hírek
  • Személyi kölcsön