Közepes mobilok egy kiemelkedő tulajdonsággal

2016.03.23. 07:10

Szeretne jó kamerát a mobiljába, de nem érdekli a kijelző minősége? Vagy pont fordítva, a legújabb kijelzőt szeretné, de soha nem fényképez, így nem is érdekli a kamera? Az LG olyan telefonokat dob most piacra, amelyek középkategóriásak, de van egy prémium minőségű alkatrészük.

LG X series

Még februárban jelentette be a cég, hogy piacra dobja az X-széria modelljeit. Ezeknek az a jellemzője, hogy nem tömik tele a legújabb alkatrészekkel, emiatt az áruk is kedvezőbb, mint a prémium modelleknek. Ugyanakkor van bennük egy-egy alkatrész, amely kiemelkedik a többi közül. Most az LG X cam és LG X screen mobilokat mutatták be, vagyis a kamerára, illetve a kijelzőre fókuszáló változatot lehet megvásárolni.

Az X camnek 5,2 hüvelykes a kijelzője, 1,14 GHz-es, nyolcmagos a processzora, 2 GB-RAM-ot, 16 GB belső tárhelyet és 2520 mAh-es akkumulátort tettek bele. És ugye a kamerát, amely a hátoldalon két lencsével bír, az egyik 13, a másik 5 megapixles, ez utóbbi széles látószögű. Az elülső kamera pedig nyolc megapixeles.

Az X screen névre hallgató mobilnak hasonlóak a tulajdonságai, persze nincs két kamerája a hátoldalon. Cserébe 4,93 hüvelykes, 720p-s a kijelzője és van rajta egy folyamatosan bekapcsolt állapotban lévő apró, 1,75 hüvelykes minikijelző is. Pont mint az LG egyik korábbi telefonjában, a V10-ben.

Az új mobiloknak még nem árulták el az árát, de a cég mobilrészlegének vezetője szerint nem ez fogja leapasztani a családi pénztárat.