Az app, amivel megtaláljuk a haverokat a nagyszínpadnál

2016.06.29. 16:05

A fesztiválokon sohasem a zenei kínálat volt a legfontosabb, hanem hogy együtt tudjunk lógni a haverokkal. Csakhogy a haverok állandóan lelépnek mindenféle koncertre, ahová úgysem érnek oda időben, meg elmennek sörért, és soha nem találnak vissza. A telefonhívással történő találkaegyeztetés ritkán működik. 

Ezt az alapproblémát ismerte fel egy magyar startup, és összeraktak egy barátkereső alkalmazást iOS-re és Androidra. A Playlate nevű app legfontosabb tulajdonsága, hogy egyszerűen használható. Letölti az aktuális fesztivál térképét, és azon GPS segítségével megmutatja, hogy az adott területen belül merrefelé vannak a barátaink.

unnamed.png

Telefonszámmal és az sms-ben küldött azonosító kód megadásával kell regisztrálni, majd a barátoknak el kell fogadniuk egymás bejelölését, és innentől kezdve oda-vissza működik egymás nyomon követése.

Nem tudjuk csekkolni, hogy ki kivel ment haza

„Attól nem kell tartani, hogy ezzel egy állandósított nyomkövető került a telefonunkra” - mondja Tukacs Bálint, a fejlesztőcsapat tagja. Az app ugyanis csak a fesztiválok területén működik. Más helyszíneken automatikusan demó módba kapcsol, nem mutat klasszikus utcatérképeket és nem oszt meg adatot a telefon helyzetéről.

Egy felhasználó átlagosan öt másikat hoz, de Tukacs szerint voltak már hatvanfős csoportok is. 

Az appot először az EDC Mexico fesztiválon használták több mint kétezren, és most az a fejlesztőcsapat terve, hogy végigvisznek világszerte 15-20 fesztivált idén nyáron, amiből a terveik szerint három magyar biztosan lesz: a Volt, a Sound és a Sziget.