Még az iPhone 7-tel is megszívják a britek a brexit miatt

2016.09.08. 18:58

Nagy-Britanniában drágább lesz a szerdán bemutatott iPhone 7 és 7 Plus, mint az Apple korábbi telefonjai. Az áremelkedés oka a brexit, vagyis Nagy-Britannia kilépése az EU-ból, pontosabban a fontárfolyam emiatti ingadozása.

A legolcsóbb 6s modell 539 font volt tavaly, a legolcsóbb iPhone 7 viszont 599 font lesz, ez forintban 22 ezres emelés. Még nagyobbat dob a gazdasági bizonytalanság az Apple nagyobb mobilján. A 6s Plus még 819 fontba került, a 7 Plus viszont kerek 100 fonttal (37 ezer forinttal) drágább lesz. Bár mindkét új modell dupla tárhellyel érkezik, ez önmagában nem indokolná az emelést, hiszen Amerikában ugyanazok az árak, mint tavaly.

Az Apple nemcsak a mobilok árát emeli, több más termékük is drágább lesz Nagy-Britanniában. És nem is csak ők emeltek, júliusban például mi is megírtuk, hogy a hagyományosan jó ár-érték arányú telefonjairól ismert OnePlus is emelt hasonló okból, a kínai legutóbbi csúcskészüléke, a OnePlus 3 ára 20 fonttal, vagyis bő 7 ezer forinttal nőtt.  • Vennék
  • Hírek