Örülhetnek az androidosok, régóta várt app vált számukra is elérhetővé

2023.06.01. 06:09

Androidon is elérhetővé vált az Apple által fejlesztett Apple Music Classical nevezetű alkalmazás, mely még márciusban jelent meg iPhone-okra.

Az alkalmazásban jelenleg több mint 5 millió klasszikus zeneszám érhető el, valamint több mint 20 000 zeneszerző és 115 000 egyedi mű, mellyel a Classical az eddigi legnagyobb online klasszikus zenei tárházává nőtte ki magát.

Mindez annak köszönhető, hogy az Apple 2021-ben felvásárolta a Primephonic nevezetű klasszikus zenei streamingszolgáltatást, melynek tárházát már saját szolgáltatásukban élesztették újra.

Ahogy arról az Index is beszámolt, az alkalmazáson belül a zeneszámok mellett végtelen mennyiségű, szakértők által összeállított lejátszási listát találhat. Böngészhet olyanok közül, amelyek a különböző zeneszerzők legismertebb műveit gyűjtik egybe – ezek általában az Essentials nevet viselik –, de találhat olyanokat is, amelyek különböző hangulatoknak felelnek meg.

Ezek mellett rábukkanhat olyan összeállításokra, amelyek egy aktuális korszak, például a reneszánsz ikonikus műveit gyűjtik egybe, de ha esetleg csak zongoraszót vagy hegedűt szeretne hallgatni, külön hangszerekre szűkített lejátszási listák is a rendelkezésére állnak.

A legjobb az egészben pedig az, hogy ha már rendelkezik Apple Music-előfizetéssel, a Classical használatáért már nem kell fizetnie, azt felár nélkül használhatja. Az alkalmazás androidos verziójához Android 9 vagy újabb operációs rendszer szükséges, és világszerte elérhető, ahol az Apple Musicot kínálják, kivéve Kínát, Japánt, Koreát, Oroszországot és Tajvant.  • Hírek
  • Hírek