Itt a bizonyíték, hogy a Witcher 3 kártyajátéka önálló játék lesz

2016.06.13. 00:35

Most már tényleg mindjárt kezdődik az E3 (kedden, de sajtóbemutatókkal már vasárnap este), én már a helyszínen várom az eseményeket. Órákon belül startol a Bethesda bemutatója, addig is felvettem a belépőm és megnéztem, hogy a Hotel Figueroa falán most milyen játék festménye díszeleg. A hotel három nagy tűzfala éppen az E3-nak otthont adó Los Angeles Convention Centerre néz, ezért komoly presztízst jelent (és bizonyára nem két fillér) ezt kibérelni. Mint látható, az idei festmény még készül, de már nem sok hiányzik belőle, és a Witcher 3 szereplőit láthatjuk rajta.

Csakhogy a Witcher 3 tavalyi játék, és már a kiegészítői is megjelentek. Mit keres akkor ez az idei E3-on? Csak nem igaz a feltételezés, hogy önálló kártyajáték-spinoff készül hozzá? Csak de.

A Witcher 3 egyik szórakoztató mellékága volt a gwent nevű, szabályait tekintve kicsit a Condottiere társasjátékról nyúlt gyűjtögetős kártyajáték, amit lehetett hanyagolni a kardozós küldetések kedvéért, de túl szórakoztató volt ahhoz, hogy az ember csak úgy elmenjen mellette. Sőt, ezrek követelték, hogy a gwent legyen önálló játék. Aztán a héten több blog is megírta, hogy a Witchert fejlesztő CD Projekt Red levédette a Gwent nevet önálló játékként. De ez még nem jelent százszázalékos bizonyosságot (hiszen a cégek mindig több címet védetnek le, mint amennyiből lesz is valami), a Hotel Figueroa tűzfala viszont igen. Mert nézzük csak meg jobban azt a képet! Azok nem a játék szereplői, hanem a játék szereplőinek öltözött emberek, akik körülülnek egy asztalt. Hogy mit csinálnak, az pont nem látszik, a CD Projekt Red nyilván úgy instruálta a festőket, hogy a lényeget utoljára fessék meg. De a maestróknak elő kell rajzolni a nagy művet, és nagyon halványan már látszik, mi lesz a most még fehér részeken. Fent rögtön egy nagy Gwent logo:

dwent.png

Középen a Yennefernek öltözött nő kártyalapokat fog a kezében tartani:

lapok.png

Alul pedig halványan, de dereng egy "You are the wild card" mottó.

youarethewildcard.png

Szóval jön a Gwent. És ha csak tizedolyan sikeres lesz, mint a Blizzard online kártyajátéka, a Hearthstone, a CD Projekt Red akkor is nagyobb kapacitású gépeket szerezhet be a pénznyomdájába.