A videojáték, amiben minden benne van

2016.10.10. 10:28

A technológia falat emelt az emberek közé, ahelyett, hogy összehozta volna őket egy kis szórakozásra.

– mondta a 39 éves Francesco Ferrazzino, a Father.io nevű videojáték tervezője. A szoftver közös nevezőre hozza a kiterjesztett valóságot (augmented reality), az online szerepjátékot és a területfoglalós akciójátékokat a lasertaggel, és az egészhez csak egy okostelefonra lesz szükség.

A Father.io-ban a játékosok két csapatra oszlanak, akik valódi épületek fölötti uralomért küzdenek. Akárcsak a Pokémon Góban, itt is a terepen kell mászkálni, és megjelölni az épületeket. Az épület típusától függően a csapatunk erőforrásokhoz is juthat: ha például tagelünk egy kórházat, a játékosaink gyorsabban fognak gyógyulni.

Ha az ellenséges frakciók tagjai egymás közelébe kerülnek, jöhet a közelharc. Ha egy infravörös érzékelőt csatlakoztatunk a telefonunkhoz, a készülék lézerfegyverré változik, 50 méteres hatótávolsággal. A kijelző eközben a kamera által rögzített képet mutatja, de a szoftver erre ráereszt egy filtert is, amitől a valóság disztópikus jövővé változik.

Akciójáték az okostelefonoddal

A Father.io fejlesztéséhez Ferrazzino az Indiegogón kezdett kalapozni, meglehetős sikerrel: az ötvenezer dolláros célkitűzést 24 óra alatt teljesítette. A támogatók azóta további 350000 dollárt dobtak össze a projektre. A játék megjelenése novemberre várható, de 34500 bétateszter már több mint tíz négyzetkilométernyi területen küzd egymással.