El az útból, átírták a Doomot Porschéra!

2017.02.21. 12:23

A Doomot már annyi mindenre átírták, hogy igen kevés portja okozhatna meglepetést. Már készült belőle barkácsverzió bankautomatára, oszcilloszkópra, mp3-lejátszóra, klasszikus zongorára és nyomtatóra is. Ez csak néhány az érdekesebb átiratok közül, a teljes felhozatalnak külön oldala van. De egyik sem volt olyan veszélyes, mint a mostani, Porsche 911-re készült port.

Persze, addig még nincs baj, hogy feltelepítjük a játékot a fedélzeti számítógépre. Csak debug módba kell váltanunk, és flash drive-ról feltelepíthetjük. A jármű kijelzőjén a grafika kompromisszummentes, és a gyári hifi valószínűleg elég jó a hangokhoz.

De az irányítás!

A Doom Porsche 911-es verziója azért veszélyes, mert kormánnyal, dudával és gázpedállal kell játszani. Vagyis vezetés közben irányíthatjuk. A fedélzeti számítógép ugyanis észleli a kormánymozdulatokat, a pedáltaposást és a gombnyomásokat, így kézenfekvő volt ezekhez konfigurálni a játék irányítását.

Az alábbi videóban minden segítséget megkapnak a telepítéshez, és egy rövid demót is láthatunk a játékból. A sofőr elég bénán játszik, de legalább nem ölt meg senkit (a közutakon).

A történetnek ezen a pontján megjegyeznénk, hogy ezt inkább tényleg ne próbálják ki. Ha valaki ezt végigjátssza egy repülőgéphangárban, az valószínűleg minden idők egyik legnézettebb videója lesz, de a forgalomban az első pályán se jutnánk túl másfél tucat közlekedési baleset nélkül.