Most jó lesz Street Fighter-rajongónak lenni

Ultra-Street-Fighter-II-Review
2017.12.11. 12:36

A Capcom bejelentette, hogy hamarosan gyűjteményes kiadás jelenik meg a Street Fighterből. Jó eséllyel ez lesz a sorozat történetének legnagyobb antológiája, sőt, az sem zárható ki, hogy nemcsak a sorozat, hanem a kiadó életében is rekorder.

A vasárnapi Capcom Cup játékbajnokságon leplezték le a Street Fighter 30th Anniversary Collectiont, ami a verekedős játék történetének legfontosabb epizódjait tartalmazza.

A gyűjtemény különlegessége, hogy tartalmazni fogja az összes, a fő sorozatba tartozó, kétdimenziós grafikájú Street Fighter-epizódot – ez összesen 12 rész. A legkorábbi epizód az 1987-es Street Fighter lesz; igen, akkor még sorszám nélkül futott a széria, és csak Ken és Ryu voltak játszható karakterek.

A lemezen a Street Fighter II, a Street Fighter Alpha és a Street Fighter III összes verziója megtalálható lesz. Csupán a Pocket Fighter, illetve a Street Fighter: The Movie maradnak ki a buliból, de kevés az esélye, hogy valakinek épp ezek hiányoznának.

Kellemes meglepetés, hogy a Capcom négy játékhoz online támogatást is nyújt. (Támogatott címek: Street Fighter II: Hyper Fighting; Super Street Fighter II: Turbo; Street Fighter Alpha 3; és Street Fighter III: Third Strike.) Választhatunk, hogy online vagy casual meccset akarunk-e játszani, és négyszemélyes lobbikat alakíthatunk ki.

A játékokhoz jár egy csomó koncepciós vázlat, egy interaktív timeline, egy zenelejátszó, illetve az azonnali mentésre is lesz lehetőség. A Street Fighter 30th Anniversary Collection 2018. május 18-tól lesz kapható Nintendo Switchre, Playstation 4-re, Xbox One-ra és pc-re, nagyjából 40 euróért.

(Ars Technica | Capcom | IGN)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?