Most jó lesz Street Fighter-rajongónak lenni

Ultra-Street-Fighter-II-Review
2017.12.11. 12:36

A Capcom bejelentette, hogy hamarosan gyűjteményes kiadás jelenik meg a Street Fighterből. Jó eséllyel ez lesz a sorozat történetének legnagyobb antológiája, sőt, az sem zárható ki, hogy nemcsak a sorozat, hanem a kiadó életében is rekorder.

A vasárnapi Capcom Cup játékbajnokságon leplezték le a Street Fighter 30th Anniversary Collectiont, ami a verekedős játék történetének legfontosabb epizódjait tartalmazza.

A gyűjtemény különlegessége, hogy tartalmazni fogja az összes, a fő sorozatba tartozó, kétdimenziós grafikájú Street Fighter-epizódot – ez összesen 12 rész. A legkorábbi epizód az 1987-es Street Fighter lesz; igen, akkor még sorszám nélkül futott a széria, és csak Ken és Ryu voltak játszható karakterek.

A lemezen a Street Fighter II, a Street Fighter Alpha és a Street Fighter III összes verziója megtalálható lesz. Csupán a Pocket Fighter, illetve a Street Fighter: The Movie maradnak ki a buliból, de kevés az esélye, hogy valakinek épp ezek hiányoznának.

Kellemes meglepetés, hogy a Capcom négy játékhoz online támogatást is nyújt. (Támogatott címek: Street Fighter II: Hyper Fighting; Super Street Fighter II: Turbo; Street Fighter Alpha 3; és Street Fighter III: Third Strike.) Választhatunk, hogy online vagy casual meccset akarunk-e játszani, és négyszemélyes lobbikat alakíthatunk ki.

A játékokhoz jár egy csomó koncepciós vázlat, egy interaktív timeline, egy zenelejátszó, illetve az azonnali mentésre is lesz lehetőség. A Street Fighter 30th Anniversary Collection 2018. május 18-tól lesz kapható Nintendo Switchre, Playstation 4-re, Xbox One-ra és pc-re, nagyjából 40 euróért.

(Ars Technica | Capcom | IGN)  • Hírek
  • Bankszámla