Új kontroller készült az Xbox One-hoz, de milyen!

2018.05.18. 18:06

A Microsoft bemutatott egy új kontrollert az Xbox One konzolhoz. Az Adaptive Controller nevű eszköz nagy segítséget jelenthet azoknak, akik mozgásukban való korlátozottság, indokolatlan Microsoft-gyűlölet vagy más ok miatt nem tudnak kezelni egy hagyományos játékvezérlőt.

A kontrollernek van d-padje (kereszt alakú iránygombok), Pause és Menu gombjai, két óriási A és B gomb, a hátulján pedig több 3,5 milliméteres jack-aljzat található, amiken át további extra gombokat csatlakoztathatunk a vezérlőegységhez. Gyakorlatilag mindenki testreszabhatja magának a kontrollert, és olyan kiosztást alakíthat ki, amilyet csak akar. Az egyes gombokat szájjal, kézzel vagy lábbal is vezérelhetjük; csak rajtunk áll, hogy melyiket választjuk. Van társpilóta (copilot) üzemmód is, ahol egyszerre két játékos használhat egy játékvezérlőt.

A különleges kontrollerek hátulütője általában az, hogy a gyártók nem terveznek hozzá új játékokat, vagy olyan méregdrága gimmickek maradnak, mint a NES Power Glove. Az Adaptive Controller viszont megfizethető: az alapmodell 100 dollárba kerül, a kiegészítő gombokért és más egységekért külön kell fizetni. Nem annyira olcsó, mint egy sima Xbox kontroller, de ez is nagy segítség lehet azoknak, akik máshogy nem tudnának konzolos videojátékokkal játszani.

(MicrosoftPopular Mechanics)