Októberben visszatér a Commodore 64

2018.07.24. 12:06

Október 9-én kerül a boltokba a Commodore 64 Mini. A kultikus retro számítógép 50 százalékkal kisebb lesz az eredeti gépnél. A C64 Mininek beépített billentyűzete lesz, illetve külön csatlakoztatható joystickja, és 64 előre telepített játékot futtathatunk rajta.

A retro játékkonzolok, úgy tűnik, igencsak jövedelmezők manapság. A Nintendo NES Classic Editionje akkora siker volt, hogy a vásárlók pillanatok alatt elkapkodták a teljes készletet. A SNES Classic Edition egy évvel később ugyancsak tarolt az üzletekben.

A C64 Mini játékkínálatában olyan címek találhatók, mint a California Games, a Winter Games, az Impossible Mission II, a Boulder Dash, a Jumpman, a Pitstop II, a Speedball II: Brutal Deluxe, a Street Sports Baseball, a Summer Games II, a Temple of Apshai Trilogy, illetve a Uridium.

A platformnak két USB portja lesz, így egy extra joystick csatlakoztatásával több játékos módban is használhatjuk. Ha kedvünk tartja, külső billentyűzetet is köthetünk rá, és mikroszámítógépként is használhatjuk. Még a C64 BASIC programnyelvet is elérhetővé teszik, aki akarja, saját szoftvert is fejleszthet rajta.

(Frissítés: a dátum az amerikai megjelenésre vonatkozik, Európában már kapható a C64 Mini.)

(VentureBeat)  • Tippek
  • Bankszámla