A Sony megvette a legkirályabb Pókember-játék fejlesztőjét

2019.08.20. 08:18

Hétfőn este a videójátékipar legnagyobb részét az idei Gamescom megnyitó ceremóniája tartotta lázban, amin a Sony is több játékkal képviseltette magát. A japánok ugyanakkor tettek róla, hogy ne csak emiatt figyeljenek oda rájuk, mert épp a megnyitó alatt jelentették be, hogy megvették a többek közt a tavaly megjelent, szerintünk is fantasztikusan sikerült Marvel's Spider-Mant is fejlesztő Insomniac Games-t.

Az Insomniac több mint húsz éve dolgozott már együtt a Sonyval: első játékuk, a Disruptor is az első PlayStationre jelent meg, később pedig olyan ikonikus sorozatokat fejlesztettek a Sony éppen aktuális konzoljára, mint a Spyro, vagy a Ratchet & Clank. Öt évvel ezelőtt aztán bebizonyították, hogy nemcsak a Sonyval tudnak hatékonyan együttműködni, az eleinte Xbox One exkluzív, tavaly pécére is megjelent Sunset Overdrive ugyanis remekül sikerült.

A stúdió régóta szoros kapcsolatot ápolt az Uncharted-szériával, a Crash Bandicoottal és a The Last of Us-szal ismertté vált Naughty Doggal, sokáig ugyanabban az épületben is voltak az irodáik. Velük ellentétben az Insomniac egészen eddig nem tartozott a Sony belsős fejlesztői közé, mostantól viszont ennyivel is közelebb került egymáshoz a két stúdió.

A Sony egyébként utoljára 2016-ban vásárolt fel stúdiót – akkor a telefonos játékokat fejlesztő ForwardWorks-öt vették meg –, nagyobb fejlesztőcsapatot pedig ennél is régebben, 2011-ben szereztek meg a két éve bemutatott Ghost of Tsushimát fejlesztő Sucker Punch személyében.

Az persze érthető, hogy most aktivizálták magukat: a Microsoft láthatóan elég erőteljesen készül a következő konzolgenerációra, a tavalyi E3 óta összesen hét fejlesztőcsapatra tették rá a kezüket, köztük a Devil May Cry rebootot fejlesztő Ninja Theoryvel, és a a szerepjáték-atyaúristen Obsidian Entertainmenttel.