A Catant is mobilra viszi a Pokémon Go gyártója

2019.11.20. 10:15

Apró kódrészletek, kiszivárgott információk és egy termékbemutató weboldal utal arra, hogy a Pokémon Go és a Harry Potter: Wizards Unite játékokat legyártó Niantic ezúttal egy világszerte népszerű társasjátékból készítene mobilos játékot.

A Catan: World Explorers című játék ugyanúgy a kiterjesztett valóságra épül majd, mint az említett két játék, tehát a klasszikus hatszögű pályaelemek a való világban jelenhetnek meg, a közeli tereken és parkokban.

Most még csak előregisztrációt vesznek fel a weboldalon, hogy jelezni tudjuk az érdeklődésünket. Az nem derül ki, hogy miként tudunk majd kolóniákat és utakat építeni, de a képek alapján úgy néz ki, viszonylag szűk területen lehet majd elhelyezni pályákat, nem kell a fél országot bejárni, mint amikor a Pokémon Góban a ritka karaktereket keresik az elhivatott rajongók.

Mindez kiderül majd, ha a Niantic és a Catan tulajdonosa előállnak a részletekkel. Azt már október végén közölték, hogy lesz ilyen játék, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy valóban a Niantic áll-e a fejlesztés mögött, ezt a TechCruch derítette ki a cégnél dolgozó emberektől.

(TechCrunch)  • Tippek
  • Babaváró hitel