8 millió ember nézte élőben a Fortnite évadzáró eseményét

2020.06.16. 10:00

Több mint nyolcmillióan nézték online a Fortnite évadzáró eseményét – írja az ESPN. Bár az Epic előre szólt, hogy érdemes korábban belépni egy játékba, ha valaki élőben, a játékon belül akarja követni a bulit, de sokaknak ez is kevés volt, így több mint 6,1 millióan a YouTube-on és több mint 2,3 millióan Twitchen nézték a játék világát átalakító kataklizmát. Ja, és a Microsoft sztárokkal felfújt, de nézőket mégsem nagyon vonzó platformján is:

Ninja, a népszer streamer arról büszkélkedett, hogy volt, hogy egyszerre 50 ezren nézték Mixeren.

Az esemény maga szirénázással kezdődött, majd a térkép közepén lévő Agency-épület körül oszlopok emelkedtek ki a vízből, miközben Midas, az évad történetének kulcsfigurája érthetetlenül motyogott a mikrofonba. Egyszer csak felrobbant az épület, és a romokból kiemelkedett még egy oszlop, tetején egy fénylő energiagömbbel. Egy másik gömb kilőtt az ég felé, amiből fénynyalábok indultak a vízből kiemelkedett tornyok felé, amik ezután saját nyalábot lőttek az égre.

Ekkor hirtelen belső nézetre váltott a kamera, és a játékos egy irodába került, majd vissza a normál játékba. Elkezdett esni, majd még több lézer után a gömb is, és a szigetet körülvevő vihar is eltűnt. Újabb irodai kép, majd vissza a szigetre, amit immár egy vízfal vesz körül. Megint iroda, amiben az alap szőke karakter meglepetten bámul a játékosra, majd egy vágással a játék elei buszra kerültünk.

Fentről látni lehetett, hogy a térkép közepét kivéve az egész pálya víz alá került. Szerdán indul a második fejezet harmadik évada, így talán hamarosan tisztázódik, hogy mi is történt. A viharnak valószínűleg annyi, az viszont biztos, hogy a streamerek jól jártak a korlátozott férőhellyel.